divendres, 24 d’agost de 2012

L’antídot més tradicional per afrontar la calor


Ventiladors i aires condicionats “a tope”! L’onada de calor ja està aquí! Sembla estrany que algú encara es sorprengui que a l’estiu faci calor. No és el que toca? Doncs sí, però si que és cert que tot i així costa, costa molt sobreviure de forma digna a la calor: suós, caminar a poc a poc, quedar-te a casa sota de l’aire condicionat perquè et veus incapaç d’afrontar la color que t’espera al carrer, ventiladors que sembla que hagin d'enlairar-se, el cotxe que quan hi puges crema...crema molt! I que quan t’asseus al seient i agafes el volant, t’envaeix un microclima enganxifós i calent, que et crema el nas i no et deixa ni respirar... Bé, tot això forma part de l'estiu, així que ara no tenim més remei que afrontar aquestes setmanetes amb la millor cara possible, i sobretot bevent molta aigua.   
Referent a tot això, avui us parlaré d’un dels últims complements que em van regalar:  Un ventall, el complement ideal per aquests dies calorosos. Aquest complement en qüestió podem dir que ja no s’utilitza tant com fa uns anys; recordo la meva àvia que anava amunt i avall, amb el seu ventall clàssic de fusta pintat amb uns motius florals i de tela vermella, i que en moments de molta calor se l’extreia de la seva bossa i amb una gràcia que jo mai tindré l’agitava: ara el tanco, ara l’obro, ara em vento ara no, ara l’agito amb més intensitat ara amb menys...Doncs bé, potser aquest objecte ja no té la presència de fa uns anys, tot i això, i ni que sigui un complement una mica “especial” és tracta d’un remei que en llocs i moments concrets pot resultar ser l’únic antídot per no ofegar-se de calor.
Els que em coneixeu ja sabeu que m’encanten els complements i els ventalls no en són una excepció, tot i si que és cert que tenen un punt “retro”. El meu nou ventall en concret, està elaborat amb varetes de fusta pintades, unes en blanc i altres en rosa, intercalades, i per protegir-lo i evitar que es deteriori, porta un estoig de pell també en rosa. Un complement, i alhora, un regal diferent.
Aquest en concret, va ser adquirit a Modes Serrano, una de les pelleteries més conegudes i amb una trajectòria històrica de quasi 50 anys a la ciutat, amb botiga al C. Sant Elies, 12-14, on es poden trobar peces més de vestir com caçadores, abrics i jaquetes de tot tipus de pells, i on es realitzen arrengaments de peces d’aquest tipus, i al C. Sant Joan, 19, on trobem complements, principalment de pell, com bosses, cinturons, carteres, moneders, i altres, com per exemple ventalls com el meu, amb el seu estoig de pell rosa. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada