dijous, 24 de setembre de 2015

LaserLab 3D – imaginació...creació!

La setmana passada vaig tenir el plaer de conèixer en primera persona LaserLab 3D, una nova empresa amb una activitat molt innovadora i única a la provincia. La veritat és que es fa difícil descriure en paraules tot el que poden arribar a fer, així que veure-ho en persona t’ajuda a comprendre millor la seva feina i tot el que ens poden arribar a oferir.


Aquesta empresa, creada fa un any aproximadament ofereix una infinitat de productes basats en la fabricació digital, bàsicament a través de 3 mètodes: la impressió en 3D, la fresadora CNC i el Tall Làser. A partir d’aquí, pensa i somia...i ells t’ho faran possible!LaserLab 3D està ubicada a Redessa (Camí de Valls 81-87), Nau 15 de Reus. La formen 3 emprenedors: l’Oscar, l’Enric i el Carlos. I va ser un d’ells, l’Oscar, el que em va guiar per la seva empresa, explicant-me amb tota mena de detalls tot el que hi fan i el que poden oferir-nos, tan a nivell més industrial com també, a nivell més domèstic i particular, a petita escala i del tot personalitzable.


La impressió 3D d’entrada, la més novedosa i la que desperta més interès, però que en general no sabem ben bé per a que ens pot ser útil, la porten a cap a través d’una impressora de format molt similar a un microones on a partir de capes i capes d’uns prims fils d’un plàstic especial es van formant estructures en 3 dimensions. Objectes i formes que poden arribar a tenir mobilitat. Actualment, l’utilitzen més de cara a la investigació, però a nivell domèstic també ens pot ser molt útil si necessitem una peça de recanvi per a un mecanisme casolà que se’ns ha trencat i trobar un recanvi por resultar ser impossible o tota una odissea i a més costós...penseu que amb aquesta nova tecnologia, on quasi tot és possible, la podem aconseguir, solucionar un problema i estalviar-nos temps i diners! Evidentment costa pensar en poder crear alguna cosa del “quasi” no res, però el que tots tenim clar, és que és el futur, i el que potser ara ens resulta impensable, d’aquí no res, no ho sigui tant...
L’altra maquinaria amb la qual treballen a LaserLab 3D és la Fresadora CNC (control numèric): una maquinaria amb una broca que va foradant una superfície de cartró, plàstic, PVC, metacrilat, porexpan, fusta...que pot arribar a tenir una dimensió de 2x1,5 metres i 11cm de gruix. A través d’ordres a base de números, la broca es va desplaçant i foradant allí on se li indica, creant formes, lletres i dibuixos. Així podem crear tot d’objectes: peces decoratives per les nostres llars, per esdeveniments, cartells, elements publicitaris, mobles, el nostre nom en fusta, unes inicials, un decorat...
Més enfocat a coses més petites, amb més detall i precisió tenen el Tall Làser de CO2 que bàsicament pot tallar metacrilat, papers, cartrons i fustes, i fer-ne objectes per decorar, per regalar o per utilitzar, totalment personalitzats: detalls d’empresa, joies, detalls de boda, caixes, lletres... Però a més, ens permet gravar i perfilar superfícies: gravar un nom en una fusta, o bé deixar un missatge en un objecte de pedra, cartró, marbre, etc... Podeu crear i gravar un objecte nou, o bé, portar-ne un i gravar-hi el text que vosaltres vulgueu. De possibilitats mil!

El que fa especial LaserLab 3D, a part de la seva clara especialització, és que està a l’abast de tothom, obert al públic, tan al particular com al professional. Així que qualsevol que tingui una idea, per petita que sigui, la pot materialitzar, i aconseguir així una decoració exclusiva, un regal únic, un element especialment pensat per una ocasió concreta...tot el que se us passi pel cap! 


La pregunta és...tenim prou imaginació per crear tot el que LaserLab 3D pot materialitzar? D’entrada potser no ens veiem capaços, però si hi pensem un moment veiem com les idees ens venen al cap i veiem la possibilitat de fer-les realitat...és molt divertit, proveu-ho! Jo ja ho he fet i en breu us ensenyarè que n'ha sortit...Si voleu conèixer més sobre la seva tasca, el taller està obert a tothom, només cal que hi contacteu! Però a més, aquest dissabte 26 de setembre, a les seves pròpies instal·lacions, podem conèixer més sobre la cultura “Marker” a la 2a Trobada Marker del Sud de Catalunya. Una iniciativa de LaserLab 3D, Petits Enginyers, Fitt3D i Doble A Desing. En aquesta trobada podrem veure des de la creació d’una miniatura d’un mateix amb una impressora de Fitt3D, la creació de joies de la mà de Laserlab 3D amb la seva talladora làser, passant a portar la creativitat al màxim dissenyant un moble amb Doble A Design, i els més petits podran crear les seves joguines amb Petits Enginyers, i alhora, conèixer més sobre la impressió 3D, la robòtica i el tall làser i veure com aquestes se’ns poden adaptar a les nostres necessitats. I si a més, voleu guanyar el vostre nom gravat en fusta, entreu a la seva pagina de facebook i compartiu el post d’aquest esdeveniment i automàticament entrareu al sorteig que realitzen.

-----------------------------------------------
Pots seguir L'Aparador de Reus a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada